Workshop Open Security en Privacy ontwerp

WORKSHOP: “Open Security Architecture and Design”

Een goede security of privacy architectuur is noodzakelijk voor iedere organisatie! Helaas kost het opstellen vaak veel tijd, geld en zijn dure security consultants nodig. Een goede security architectuur is gebaseerd op bewezen security en privacy principes. Dit voorkomt veel ellende!  Toch hebben we de neiging om steeds weer het wiel opnieuw uit te vinden. Dit is zeker op het vlak van IT beveiliging en privacy zeer risicovol! In deze cursus leert u hoe u betere security oplossingen realiseert voor uw organisatie.

VOOR WIE

Dit seminar is voor iedereen die beter en sneller oplossingen voor informatiebeveiligingsvraagstukken wil ontwerpen. In een kort tijdbestek wordt een compleet overzicht gegeven van alle belangrijke architectuuraspecten van een beveiliging of privacy architectuur. Daarnaast worden concrete implementatiescenario’s besproken op basis van open source oplossingen en wordt u gewezen op de valkuilen bij implementatie en gebruik.

Dit maakt dit seminar geschikt voor business managers, IT-managers, architecten, consultants, systeemanalisten, ontwerpers, lijnmanagers en projectmanagers. Ofwel: Iedereen die beter gebruik wil maken van open architectuurconcepten en open source oplossingen voor beveiligings- en privacy vraagstukken.

Door het interactieve karakter van deze workshop worden niet meer dan 20 deelnemers toegelaten. Schrijf dus snel in.

Let op: Kennis & ervaring van IT architectuur en ontwerp is niet vereist, maar wel wenselijk voor het goed kunnen volgen van deze cursus. Aangezien het cursusmateriaal in het Engels is opgesteld, is een redelijke kennis van het Engels handig. De cursus zelf wordt in het Nederlands gegeven. (Op verzoek is een in-company cursus in het Engels mogelijk).

WAT LEVERT HET OP

In korte tijd krijgt u inzicht in hoe uw een architectuur of ontwerp op basis van een open referentie architectuur maakt. Daarnaast leert u alles over de nieuwe mogelijkheden die OSS oplossingen kunnen bieden bij het oplossen van uw IT beveiligingsvraagstukken. Ook krijgt u inzicht in de potentiële valkuilen bij gebruik en beheer. Maar bovenal leert u hoe u OSS beveiligings- en privacyapplicaties kunt inzetten in uw eigen organisatie voor een betere beveiliging.

DATUM EN TIJD

Het “Open Security Architecture and Design seminar” is een avondseminar. Vanaf 18.30 bent u welkom. Het seminar duurt van 18.45 tot 22.00u.  Neem contact met ons op voor de data waarop dit seminar in 2021 wordt gegeven.

PROGRAMMA

 • Why using a reference architecture
 • What is an open reference architecture for security and privacy?
 • The power of a good solution architecture for solving security
 • Current attack vectors
 • Current privacy concerns
 • Using thread models
 • Security principles and reuse
 • Privacy principles and reuse
 • OSS and security
 • Determining quality of OSS for security and privacy applications
 • Advantage / disadvantage of using OSS security products
 • Common used OSS security applications
 • Future of information security and privacy – discussion (the next big hack?)

En natuurlijk veel oefeningen en demo’s!

SPREKER

Drs. Ir. Maikel J. Mardjan MBM: Onafhankelijk adviseur op gebied van softwareontwikkeling, IT infrastructuur, integratie en organisatieontwerp. Hij heeft meer dan 20 jaar relevante praktijkervaring op gebied van IT, bedrijfsprocessen, open source en internet. Maikel is o.a. CISSP en TOGAF9 gecertificeerd architect en heeft bij verschillende grote organisaties meegewerkt aan omvangrijke eCommerce, security & privacy projecten.

KOSTEN EN AANMELDEN

Deelname kost € 299,- (excl. BTW) per persoon (documentatie, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen). Aanmelden kan via mail info@organisatieontwerp.nl . Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u de bevestiging, factuur en routebeschrijving toegestuurd.

ANNULEREN

U kunt annuleren tot drie weken voor het evenement plaatsvindt. Er wordt echter wel € 25,– (excl. BTW) administratiekosten in rekening gebracht. Annuleren is niet meer mogelijk vanaf drie weken voor het seminar plaatsvindt. Vervanging door een ander dan de aangemelde persoon is te allen tijde mogelijk.

MEER INFORMATIE

Indien u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Organisatieontwerp.nl via 06 22869536 of info@organisatieontwerp.nl. Of bezoek onze website www.organisatieontwerp.nl.

INHOUSE SEMINAR

Wilt u deze workshop binnen uw eigen organisatie aanbieden als inhouse sessie voor een groep medewerkers? Of specifiek afgestemd op uw bedrijfscontext? Neem dan contact met ons op.