ROI

Mastering JupyterLab

Volledig browser based werken was heel lang de ultieme droom van IT architecten. Het project Jupyter heeft interactief leren, programmeren en samenwerken dankzij vele fantastische kleine software innovaties mogelijk gemaakt. JupyterLab is een notebook next generation.

Wie ooit met JupyterLab heeft gewerkt kan bijna niet meer zonder. Zeker voor het altijd creatieve proces om snel iets met wat software code uit te proberen is JupyterLab onmisbaar. Natuurlijk: JupyterLab is niet voor ieder doel geschikt. Soms is programmeren nu eenmaal nog altijd ouderwets code typen. Andere tools zijn hiervoor soms echt handiger. Maar om snel wat te proberen, met data te spelen, stukjes code met uitleg simpel te delen is JupyterLab een geweldig stuk gereedschap. Daarnaast zijn notebooks onmisbaar voor open science en open innovatie.

De innovaties die in dit FOSS eco-systeem zitten zijn parels op zich zelf. Maar bovenal werkt de strak gekozen open architectuur.

Kunnen omgaan met JupyterLab is essentieel voor iedereen die iets met machine learning doet of wil doen. Mijn tips voor gebruik voor JupyterLab zijn voor iedereen beschikbaar. Soms zet ik er wat bij, maar voel je vrij om deze korte handleiding met tips te verbeteren. De licentie is cc-by, dus doe er je voordeel mee! De source van deze handleiding is hier te vinden.