ROI

Aanpassingen website Organisatieontwerp.nl

Voor organisatieontwerp.nl is de website onze digitale product en diensten portfolio. Om de website levend te houden is het bijhouden natuurlijk cruciaal.  In onze optiek hoort bij een vooruitstrevend levend bedrijf ook een levende website. Naast inhoudelijke tekstaanpassingen en uitbreidingen is gekozen voor een strakkere look & feel.

Omdat de vorige site neergezet was met Drupal 6 en lag een upgrade naar Drupal 7 natuurlijk voor de hand. Ondanks dat in no-time een schitterende ombouw naar Drupal 7 is gemaakt is besloten om deze niet ‘live’ te zetten. Reden: Onze hosting provider voor de .nl sites is heeft nog steeds geen uitbreiding gedaan voor extra php memory. In technische termen: de php memory_limit is nogaltijd slechs 32M. Drupal 7 heeft minimaal 64M nodig, maar werkt pas echt lekker met 128M. Onze ‘nieuwe’ Organisatieontwerp.nl site gemaakt in Drupal 7 gaat dus niet live.

Om toch een aantal noodzakelijke technische vernieuwingen door te voeren is nu gekozen voor technische realisatie in WordPress. WordPress behoort net als Drupal tot een van de beste Open Source Content Management Systemen. Net als bij Drupal kost het technisch neerzetten van standaard dynamische site slechts een paar uur tijd. Merendeel van de tijd gaat gelukkig dus ook bij wordpress zitten in de inhoud: de teksten en bijlages.

Voor de geïnteresseerden:

  • De site is nu beter leesbaar op een Iphone of Android mobiel.
  • Uiterste zorg is weer besteed aan de technische zaken om deze site goed vindbaar te krijgen & te houden.

Natuurlijk biedt WordPress out-of-the box minder veel functionaliteit dan Drupal 7. Dit verklaart dan ook dat wanneer niet veel met plugins wordt gewerkt WordPress nog goed functioneert met 32M geheugen voor php processing.